Основни предности на прозори од дрво

Дрвото, како природен материјал,  се карактеризира со својата долготрајност и стабилност со што нуди оптимална топлина, изолација и заштита од бука. Прозорите изработени од  дрво гарантираат  удобност , топлина и придонесуваат за пријатно чувство во вашиот дом.
 
Дрвото кое се користи е трослојно ламелирано, со радијална текстура. Со ламелирање на дрвото се исклучува можноста за деформација која има важна улога во производството на прозори. Видови на дрво кои се на располагање  се смрека и меранти.
Заштитната површинска обработка се изведува со еколошки лак на водена база, отпорен на атмосверски влијанија на кои се изложени прозорите.  Можат да бидат тонирани во боја по избор од тон карта. Оково  Rotto  Германски со стандардно и отварање на кип,  два дихтунзи Q-lon Германски ( на крило и на шток), две окапници – Al елоксирани (на крило и на шток), рачка  Hoppe
Стаклото е термоизолациско 4/16/4 или трослојно 4/9/4/9/4 со можност за избор на К-стакло или стакло 4 сезони со исполна од Аргон
 
Прозорците се изработуваат по нарачка према точни мерки земени од наша стран на Ваш објект.

Карактеристики
  • Одлична топлотна и звучна изолација
  • Овозможуваат природна атмосвера и пријатен престој во просторот
  • Едноставни се за одржување
  • Исклучително долг век на траење
  • Добра стабилност
  • Голем избор на бои
  •  
За повеќе информации контактирајте не или посетете не во изложбениот салон 

 

ДРВЕНИ ПРОЗОРИ СО ВРВЕН КВАЛИТЕТ И ПРОФЕСИОНАЛНА МОНТАЖА